Bộ 9 đề thi giờ đồng hồ Anh học kì 1 lớp 8 bao gồm đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học kì 1 lớp 8 năm học tập 2021 - 2022 bởi vì dulongky.com tổng hợp và đăng tải. Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 chương trình mới có đáp án bao hàm nhiều dạng bài tập giờ Anh 8 mới không giống nhau giúp học sinh lớp 8 làm quen cùng với format đề thi hiệu quả và đạt điểm cao trong kì bình chọn cuối học kì 1 giờ đồng hồ Anh 8 năm 2021 sắp đến tới.

Bạn đang xem: Bộ 9 đề thi tiếng anh lớp 8 học kì 1 năm 2021


9 Đề kiểm soát cuối kì 1 tiếng Anh 8 bao gồm đáp án có cấu tạo giống cùng với đề thi giờ đồng hồ Anh học tập kì 1 lớp 8 chủ yếu thức của bộ GD&ĐT bắt đầu nhất. Đề soát sổ tiếng Anh 8 cuối học tập kì 1 có đáp án bao gồm nhiều dạng bài bác tập trắc nghiệm tiếng Anh 8 mới khác biệt như: chọn từ tất cả cách phân phát âm khác; Chọn đáp án đúng; kiếm tìm lỗi sai; Viết lại câu sao cho nghĩa không núm đổi; Điền từ yêu thích hợp kết thúc đoạn văn giờ đồng hồ Anh, ...

Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 8 tất cả đáp án - Đề số 1

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A. BrotherB. LoveC. MoneyD. Lose
2. A. ChickenB. WatchC. ChristmasD. Change
3. A. BusyB. MuchC. ButD. Under
4. A. InchesB. ChecksC.roofsD. Aches
5. A. LaughedB. MissedC. CalledD. Watched

Key: 1. D; 2. C; 3. A; 4. A; 5. C;

II. Choose the word or phrase that best complete each sentence.


1. Hung is ………….. Student in my class.

A. Good

B. Better

C. The best

D. A best

2. Ho chi Minh thành phố is larger và ……….. Beautiful than Hanoi.

A. More

B. As

C. Most

D. The most

3. She has bought this dress ………………Saturday.

A. For

B. Since

C. Next

D. Last

4. Minh ……………. In this town since 1987.

A. Is living

B. Has lived

C. Lives

D. Lived

5. The Sun ….in the East.

A. Rise

B. Rose

C. Rises

D. Rising

6. That boy has short ………….hair.

A. Curly

B. Oval

C. Tall

D. Reserved

7. Alexander Graham Bell …………….. The telephone in 1876.

A. Invent

B. Invented

C. Invents

D. Is inventing

8. You must cover ………………sockets so that children vì not try to lớn put anything into them.

A. Electrical

B. Dangerous

C. Safe

D. Suitable

9. ……………. Was Alexander Graham Bell born? He was born in 1847.

A. When

B. Where

C. Why

D. Who

10. A: Can I speak lớn Lan please? This is Hung.

A. Hello, Lan

B. Hello,Hung

C. How are you?

D. How about tomorrow?

11. Revision is …………… when we learn new words.

A. Necessary

B. Necessarily

C. More necessary

D. Unnecessary

12. Could you vì me a favor?........................

A. Why?

B. I’m sorry. I’m really busy.

C. What can I vày for you?

D. Both B & C are correct

13. Hey! Lan. How about...................... Khổng lồ the cinema this afternoon? - OK.


A. Lớn go

B. Going

C. We go

D. Go

14. ………you need any help? Yes. That’s very kind of you.

A. Do

B. May

C. Can

D. Could

15. “Why was ba late?” “………………he got up late.”

A. However

B. So

C. Because

D. While

Key: 1. C; 2. A; 3. B; 4. B; 5. C; 6. A; 7. B; 8. C; 9. A; 10. B; 11. A ;12. D; 13. B; 14. A; 15. C;

III. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C, or D

1. Vietnam is (A) an (B) multicultural country (C) with 54 (D) ethnic groups.

2. We speak (A) English fluent (B) now (C) than last year (D).

3. We broke with (A) tradition by (B) make (c) sponge cakes for the Mid-Autumn Festival instead of (D) moon cakes.

4. You has to (A) take off (B) your hats when (C) you go (D) lớn the pagoda.

5. I don"t lượt thích (A) this performance (B) although (C) it"s too boring (D).

Key: 1. B; 2. B; 3. C; 4. A; 5. C;

IV. Complete each sentence so that it has the same meaning as the first one.

1. Cats cannot swim as well as dogs.

Dogs can ……………………………….

2. Minh really loves khổng lồ hang out with friends.

Minh really enjoys ……………………………….

3. Playing beach games is very interesting.

It is ……………………………….

4. He uses all his miễn phí time khổng lồ look after his garden.

He spends …………………………….

5. Would you please change this T-shirt for me?

Do you mind ………………………………

Key: 1. Dogs can swim better than cats.

2. Minh really enjoys hanging out with friends

3. It is interesting to lớn play beach games.

4. He spends his free time looking after his garden.

5. Vì you mind changing this T-shirt for me?

Đề thi giờ Anh 8 học tập kì 1 bao gồm đáp án - Đề số 2


A: LISTENING: (2pts)

Question 1: Read the text và then decide which sentence is true (T) or false (F (1pt))

1. Cindy had lớn work very hard all day. .........

2. Cindy was very sad because she had lớn be at home. .........

3. Cindy"s sister changed her rags into beautiful clothes. .........

4. Cindy và the Prince were married & lived happily ever after. .........

Question 2: Listen again và answer the questions. (1pt)

1. Why was Cindy very sad?

..............................................................................................................

2. Who changed Cindy"s rags into beautiful clothes?

..............................................................................................................

3. What did she leave on the dance floor?

..............................................................................................................

4. Did the Prince want to see her again?

..............................................................................................................

B. LANGUAGE FOCUS: (3,0 pts)

Question 1: Choose the words which has underlined parts pronounced differently (0,5pt)

1. A. Wet marketB. PreferC. PlentifulD. Get
2. A. DangerB. AngryC. LanguageD. Passage

Question 2: Choose the best answer A, B, C or D (2,5pt)

1. He is strong enough ............ This box.

A. Lift

B. Lifts

C. To lớn lift

D. Lifting

2. I like ............... Chinese very much.

A. Study

B. Studies

C. Studies

D. Studying

3. He used lớn ............... The guitar when he was a student.

A. Play

B. Khổng lồ play

C. Plays

D. Playing

4. My brother speaks English very ................

A. Easy

B. Bad

C. Fluently

D. Fluent

5. Hoa"s pen is different ............... Mine.

A. From

B. To

C. As

D. With

6. Alexander Graham Bell was born................................ March 3rd, 1847.

A. In

B. On

C. At

D. From

7. Jim hasn"t gone khổng lồ the beach .................. Three years.

A. For

B. Since

C. At

D. During

8. The boy had to cook dinner .............. Because his mother came home late.


A. Yourself

B. Himself

C. Herself

D. Themseves

9. May I help you? - .................................................

A. No, I don"t need

C. Thank you, I don"t need

B. Yes. That"s very kind of you

D. Yes, I"m fine

10. You must.............. All chemicals và drugs in locked cupboard.

A. Khổng lồ put

B. Put

C. Puting

D. Putting

PART III: READING (2pts)

Question 1: Read the passage & choose the most suitable answer A, B, C or D. (1pt)

Nam is in grade 8A. He (1)...........his report card for the last school year. He got good grade (2)............Literature và Math, but his English was poor. His English teacher said, "Nam, you must work harder on your English". He"ll try his best lớn study well next year. He loves (3).................., và he likes sports, too. He enjoys (4)............... Soccer a lot. This summer vacation, he is enrolling for the summer activities in his home town. They"ll plant trees, clean the streets & participate in the city"s sport programs.

1. A. ReceivedB. Have receivedC. Has receivedD. Receive
2. A. InB. DuringC. ForD. Since
3. A. StudyB. StudiesC. StudiedD. Studying
4. A. PlayB. PlaysC. Will playD. Playing

Question 2: Read the passage again và write T or F (1pt)

Statements

T/F

Nam is in grade 8A.His English was excellent.He ought to lớn work harder on his English This summer vacation he is going to lớn clean his school.….…….…….…….…

D. WRITING: (3pts)

Question 1: Rewrite the following sentences, begin with the words given (2.0pts)

1. "Don"t talk in class, students", the teacher asked.

-> The teacher asked ............................................................................................

2. "Please help me repair my house."

-> She asked me ................................................................................

3. The doctor said lớn Nga, "You should stay in bed."

-> The doctor said ..............................................

4. " Look after yourselves, children"

-> Mrs Lan told ................................................................................

Question 2: Rearrange the words khổng lồ make meaningful sentences (1pt)

1. I/ known/ English/ since/ have/ teacher/ September/ my

2. Interesting/ have/ I/ read/ the most/ This is/ book/ ever .

3. The boy/ playing/ spends games/./ always/ much time

4. Younger/ was/ Jane/ When ,// sing/ She/ a jazz band/ used to.

Đáp án Đề thi giờ Anh 8 học kì 1

Question 1: Read the text and then decide which sentence is true (T) or false (F (1pt))


Mỗi câu vấn đáp đúng 0.25 đ

1. T

2. T

3. F

4. T

Question 2: Listen again và answer the questions. (1pt)

Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ

1. Cindy was very sad because she had lớn be at home.

2. A fairy changed Cindy"s rags into beautiful clothes.

3. She left one of her shoes on the dance floor.

4. Yes, he did.

B. LANGUAGE FOCUS: (3,0 pts)

Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ

Question 1: Choose the words which has underlined parts pronounced differently (0,5pt)

1. B. Prefer

2. A. Danger

Question 2: Choose the best answer A, B, C or D (2,5pt)

1. C. Khổng lồ lift

2. D. Studying

3. A. Play

4. C. Fluently

5. A. From

6. B. On

7. A. For

8. B. Himself

9. B. Yes. That"s very kind of you

10. B. Put

PART III: READING (2pts)

Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ

Question 1: Read the passage & choose the most suitable answer A, B, C or D. (1pt)

1. A. Has received 2. C. For 3. D. Studying 4. D.playing

Question 2: Read the passage & choose T or F (1pt)

T/F

1...T....

2....F...

3... T...

4....F....

D. WRITING: (3pts)

Question 1: Rewrite the following sentences, begin with the words given (2.0pts)

Mỗi câu trả lời đúng hoàn toàn 0.5 đ, GV trừ điểm tuỳ theo các lỗi.

1. -> The teacher asked the/ his students not to talk in class.

2. -> She asked me to lớn (help her) repair her house.

3. -> Mai said (that) phái nam should work harder.

4. -> Mrs Lan told her children khổng lồ look after themselves..

Question 2: Rearrange the words lớn make meaningful sentences (1pt)

Mỗi câu trả lời đúng hoàn toàn 0.25 đ, GV trừ điểm tuỳ theo các lỗi.

1. I have known my English teacher since September

2. This is the most interesting book I have ever read.

3. The boy always spends much time playing games.

4. When Jane was younger, she used to lớn singing a jazz band.

Xem thêm: Giới Thiệu Game Thành Phố Tình Yêu, Giới Thiệu Game

BÀI NGHE

Once upon a time there was a girl called Cindy. She had to work very hard all day while her lazy sister did nothing. One night her sister went khổng lồ a các buổi party at the palace. Cindy was very sad because she had to lớn be at home. Suddenly, a fairy appeared và told her that she could go lớn the party.She also changed Cindy"s rags into beautiful clothes. Then she went lớn the tiệc nhỏ and danced with the Prince. At midnight she ran back home, leaving one of her shoes on the dance floor. The prince wanted khổng lồ see her again và went to lớn every house in the capital until he found that the shoe was the right kích thước for Cindy. She & the Prince were married & lived happily ever after.

Đề chất vấn Anh 8 học kì 1 có đáp án - Đề số 3

I. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences:

1. You should ____________ information about a custom or tradition.

A. Finds

B. Found

C. Finding

D. Find

2. A tradition is something we vị that is special and ____________ down through the generations.

A. To passed

B. Is passed

C. Passing

D. Is passing

3. In the UK, there are lots of customs for table manners. For example, we ____________ use a knife và fork at dinner.

A. Have to

B. Are having

C. Has to

D. Having to

4. In Viet Nam, you____________ use only the first name to address people older than you.

A. Should

B. Must

C. Shouldn’t

D. Have to

5. At the Mid-Autumn Festival, kids can sing, dance, & enjoy moon-cakes ; ____________, every child likes it very much.

A. However

B. Moreover

C. Because

D. Therefore

6. ____________ spring comes, many Vietnamese villages prepare for a new festival season.

A. While

B. When

C. Nevertheless

D. However


7.People burn incense to lớn show respect to lớn their ____________ during Tet.

A. Relatives

B. Ancestors

C. Friends

D. Neighbors

8.The Le Mat Festival ____________ the founding of the village.

A. Worships

B. Commemorates

C. Performs

D.preserves

9.Which ethnic group has the largest population in Viet Nam? –“____________”

A. Kinh

B. Muong

C. Tay

D. Hmong

10.The Lao is one of ……………… many Thai- speaking peoples.

A. The

B. A

C. An

D. A và C

II. Give the correct form of the following verbs:

1. Lang Lieu couldn’t buy any special food because he ( be)____________ very poor.

2. When I came, his family (have) ___________ dinner around a big dining table.

3. Children should(take)__________ things from adults with both hands.

4. She fancies (read)___________ books to the young children.

5.we (not finish)_____________________ our homework yet.

III. Read and complete the passage with words in the box.

breakfast – study – at – learning – English

Tom is going to spend a year in đài loan trung quốc soon, he’ll ...(1)… Chinese language và History at the university, he’ll live in the university, he’ll mô tả the room with a Chinese student. Days start very early so he’ll have to get up at about six o’clock, he’ll have …(2)… at about six thirty. His classes will be in both …(3)… & Chinese, & they’ll begin at seven thirty. Lunch is …(4)… twelve và then there’s a rest until three. He’ll continue …(5)… until six. After that he’ll come back his room in the university. He thinks it’ll be difficult for him but he likes the course.

IV. Choose the correct word A, B, C or D for each gap to lớn complete the following passage :

Tim goes khổng lồ junior high school in California. He is Hoa’s pen pal. His mother works ....(1)… home. She takes...(2)... Of the family. Three mornings a week, she works part-time at a local supermarket. She and other women also cook lunch for homeless people once a week. His father works five days a week for about 40 hours. He has fewer...(3)...than his mother. His father has a...(4)...summer vacation. His family always ...(5)... Lớn Florida on vacation.

1. A. InB. AtC. OnD. From
2. A. CareB. PartC. TimeD. Place
3. A. Day ofB. Days ofC. Day offD. Days off
4. A. Three- weekB. Three-weeksC. Three weeksD. Three week
5. A. GoB. GoesC. GoingD. Is going

V. Read the passage & answer these questions below.

Yesterday when I was riding along a busy street, I saw an accident. A woman was knocked down when she crossed the street at a zebra crossing. Many people stopped to offer their help. A policeman arrived and asked a young man to lớn telephone for an ambulance. While waiting for the ambulance, the policeman & some people tried to stop the bleeding. They used a handkerchief to cover the wound, then put pressure on it and held it tight. They tried to lớn talk khổng lồ her in order to keep her awake. After about ten minutes, the ambulance arrived & the woman was taken to the hospital.

A. Answer the following questions:

1. When did the accident happen?

2. What did they bởi to stop the bleeding?

3. What did they try lớn talk khổng lồ her for?

B. Choose the best answer to complete the sentences:

1. ………..telephoned for an ambulance.

A. A policeman

B. A student

C. A young man

D. A doctor

2. They tried to lớn talk khổng lồ her in order to lớn ……………

A. Stop the bleeding

B. Keep her awake.

C. Keep her conscious

D. B &C are correct

VI. Complete the second sentence so that it means the same as the sentence before :

1. We haven’t eaten this food since June.

-> The last time we………………………………………………………………

2. He doesn’t like getting up early on cold days.

-> He hates ……………………………………………………………………...

3. People are cutting rice now.

->Rice…………………………………………………………………………...

4. He enjoys watching football matches..

-> He is interested………………………………………………………………...

5. It is not necessary khổng lồ set off early today .

-You don’t …………………………………………………………………....

VII. Make sentences using the words & phrases given :

1. Would/you/ lượt thích / drink /cup /tea?

………………………………………………………………………………………………

2. The students/ play /football/ ground /moment.

…………………………………………………………………………………………………

3. This tree / plant / my farther / 2 years ago/./

…………………………………………………………………………………………………

4. They/ already/ see/ that film/./

…………………………………………………………………………………………………

5. He/ used / go/ picnic/ weekends/ last year/./


…………………………………………………………………………………………………

VIII. Rearrange the sentences using the following words :

1.with/They/their/out/friends/eat/love/to.

…………………………………………………….

2.often/to/does/come/How/boat/ the/the/ island?

…………………………………………………….

3 The US//ethnic groups/over/a/is/with/multi-cultural/80

……………………………………………………………..

4.was/when/a fairy/The/appeared/crying/girl.

……………………………………………………..

5.person/afraid/not/is/anything/Brave/of.

……………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. D

2. B

3. A

4. C

5. B

6. B

7. B

8. B

9. A

10. A

II. Put the correct size of the verbs.

1. Was; 2 .was having; 3. Take; 4. Reading; 5. Hasn’t finished;

III. Read the following passage và put a word in the box in each of the numbered blanks:

1 - study

2 - breakfast

3 - English

4 - at

5 - learning

IV. Choose the correct word A, B, C or D for each gap to complete the following passage.

1. B; 2. A; 3.D; 4.A; 5. B;

V:

A.Choose the best answer A, B, C or D lớn complete the sentences:

1. C; 2. D

B. Answer the following questions

1. It happened yesterday.

2.They used a handkerchief lớn cover the wound, then put pressure on it & held it tight.

3.They tried lớn talk khổng lồ her in order to keep her awake

VI. Complete the second sentence so that it means the same as the sentence before :

1.The last time we ate this kind of food was in June.

2.He hates getting up early on cold days

3.Rice is being cut now

4.He is interested in watching foot ball matches

5.You don’t have to lớn set off early today

VII.Make up sentences, using the words & phrases given.

1.Would you lượt thích a cup of tea ?

2.The students are playing football in the ground at the moment.

3.This tree was planted by my father 2 years ago.

4.They’ve already seen that film.

5.He used khổng lồ go on a picnic at weekends last year.

VIII Rearrange the sentences using the following words :

1.They love to lớn eat out with their friends.

2.How often does the boat come to lớn the island?

3.The US is a multi-cultural country with over 80 ethnic groups.

4. The girl was crying when a fairy appeared.

5.Brave person is not afraid of any thing.

Đề giờ đồng hồ Anh lớp 8 học tập kì 1 tất cả đáp án - Đề số 4

I. Complete each of the following sentences by circling the best option A, B, C or D. (6,0 pts)

1. I ____________ a letter from my old friend last week.

A. Sent

B. Gave

C. Received

D. Took

2. When were you born? – I was born ____________ November 1997.

A. In

B. On

C. At

D. During

3. Don’t come in. Pleased wait ____________ for your turn.

A. Inside

B. Downstairs

C. Outside

D. Upstairs

4. Our friends ____________ meet us at the airport tonight.

A. Are

B. Are going to

C. Go to

D. Will be to

5. The children ____________ are going lớn plant trees & flowers in the school garden and water them every afternoon after school.

A. Themselves

B. Ourselves

C. Herself

D. Themself

6. I know you worked really ____________ this semester.

A. Hardly

B. Good

C. Bad

D. Hard

7. The sun ____________ in the east.

A. Rise

B. Set

C. Sets

D. Rises

8. Martina has been a professional tennis player ____________ 1994.

A. Since

B. For

C. On

D. In

9. ____________ have you known Jane? – For three years.

A. What

B. How many

C. How long

D. How far

10. The water wasn’t ____________ in.

A. Clear enough to swim

B. Enough clear to swim

C. Clear enough for swimming

D. Enough clear for swimming

11. I really love ____________ shoes. It’s relaxing!

A. Clean

B. Cleans

C. Khổng lồ clean

D. Cleaning

12. We got ____________ in the woods.

A. Lot

B. Lost

C. Loss

D. Lose

13. His parents are always proud ____________ him because he always studies well.

A. About

B. On

C. Of

D. With

14. Last week, her ____________ was out of order & Mrs. Quyen had to wash her family’s clothes with her hands.

A. Shower

B. Washing machine

C. Kitchen sink

D. Iron

15. Mr. Brown is 50 years old; Mrs. Brown is 50 years old.

Mr. Brown is ____________ Mrs. Brown.

A. Same age

B. Same age as

C. The same age as

D. Different from

16. My grandfather used ____________ us to lớn the zoo when he was alive.

A. Take

B. Took

C. Taking

D. Khổng lồ take

17. You ____________ lớn eat more, you are far too thin.

A. Ought

B. Should

C. Must

D. Can

18. Nam’s father ____________ him how to ride a bike six years ago.

A. Teach

B. Teaches

C. Has taught

D. Taught

* xác minh từ hoặc nhiều từ có phần gạch men dưới cần phải sửa để biến chuyển câu chính xác:

19. The armchair (A) is (B) in the living-room among (C) the television & (D) the sofa.

20. Hoa wants (A) going (B) to lớn West Lake Water Park (C) this Sunday (D).

* lựa chọn từ có phần gạch ốp chân được phân phát âm không giống với đầy đủ từ còn lại:

21. A. InjureB. KillC. SinkD. Knife
22. A. WatchedB. PhonedC. LookedD. Missed

* lựa chọn từ có trọng âm không giống với đều từ sót lại :

23. A. CharacterB. SemesterC. OrphanageD. Festival
24. A. GenerousB. SociableC. VolunteerD. Plentiful

II. Read the passage carefully, then bởi the tasks below. (2pts)

(Đọc đoạn văn cẩn trọng sau kia làm những bài tập bên dưới.)

I have a little notebook. I always have it with me. I try to fill one page a day. Sometimes I put words in groups, lượt thích fruit – all kinds of fruit. You know? Or colors, or clothes, or things and the shop where you buy them. I have some grammar pages, where I write regular verbs, or irregular verbs, or a page of prepositions. I think prepositions are difficult, you know – on Sunday, in the morning, listen to a concert – but you say phone someone. In my language we say “phone to someone”.

1. Check the boxes True (T) or False (F):

a) The writer always has a little notebook with her.

b) She sometimes puts words in topics.

c) She puts groups of colors, or clothes, or fruit, or groups of things & the siêu thị where she buys them together.